Is het je wel eens opgevallen dat je verslaafd bent?

Is het je wel eens opgevallen dat je bijna alleen maar met je gedachtes in de toekomst of verleden zit? Dat je eigenlijk nooit écht bewust in het nu leeft?

Vier jaar geleden schreef ik een aantal doelen op een briefje en veel sneller dan gedacht had ik dit gemanifesteerd; mijn huis verbouwen, een kind en een nieuwe job. Maar er was geen realisatie van de manifestatie. Ik zat met mijn gedachten alweer het volgende plan te smeden.

Tijdens een rondje hardlopen was ik 2021 voor mezelf aan het evalueren en werd het allemaal weer duidelijk. Het is niks nieuws en iedereen zegt het. Het nu genieten.

Want hoe kan ik genieten van alles wat ik heb als ik alleen maar met mijn gedachten in de toekomst leef? Dat ik mijn hele leven alleen maar achter iets aan het rennen ben, terwijl alles wat ik wilde, er al is. Maar om het te zien, moet je wel bewust met je gedachtes in het nu leven.

Heb jij nu niet alles wat jij vier jaar geleden wilde? Misschien in een andere vorm dan je in gedachten had, maar het is er.

In het nu zijn en leven is het enige wat telt. Maar besef je dat ook? Want dat is namelijk het enige wat er écht is. Het verleden en de toekomst zijn alleen de gedachtes die jij hierover hebt wat maakt dat het een verleden en toekomst is.

Denk er maar eens erover na. De gedachte van de toekomst en het verleden identificeert ons tot wie wij zijn, toch? Want zonder de gedachte van het verleden, wie ben je dan? Haha ik ga hier helemaal lekker op. In dit bizarre boek ‘De kracht van nu’ gaat Eckhart Tolle hier diep op in. Ik raak soms helemaal verstrikt in zijn uitleg maar het is allemaal waar wat hij zegt.

Iedereen weet dat je tienduizenden gedachtes per dag hebt. Maar wist je ook dat die tienduizenden gedachtes, voor 90% elke dag hetzelfde zijn. Ik vind dit echt mindblowing. We denken dus elke dag hetzelfde, dag in, dag uit. What the fuck. Dan kan je je ook voorstellen dat wanneer je negatief bent, je dus elke dag dezelfde negatieve gedachtes over jezelf hebt. Elke dag weer. Dezelfde gedachtes.

Ik kan je echt aanraden om dit mindblowing boek te lezen als je geïnteresseerd bent in het menselijk brein en hoe je jezelf kan bevrijden van het verslaafd zijn aan denken. Want dat zijn we. Allemaal.

Jill

Schrijven is voor mij een uitlaadklep. Waar ik onbesproken gevoelens kenbaar maak. Waar taboes worden doorbroken en ik met echtheid schrijf over mijn interpretatie van het moeder zijn en zoveel meer. Dit is een plek waar ik je meeneem in mijn verhalen. Verhalen over liefde. Verhalen over angst en onzekerheden. Verhalen over mijn weg naar een mentaal gezonder leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top