Het vocabulaire waar ik mij voor moet schamen

Ik had echt het scheldwoorden vocabulaire waar je je eigenlijk voor moet schamen. Ik strooide nog net niet met zo veel ziektes op een dag als dat ik met m’n ogen kon knipperen. Vooral kanker ging er moeiteloos en met alle heerlijkheid uit. Het kon niet gek genoeg. In mezelf, hardop thuis, gewoon op straat of tegen anderen. Een kankertje hier, een kankertje daar. Soort Jul de la Tourette maar dan met scheldwoorden. Zo wist je ook gelijk met wie je te maken had en je maar niet te dichtbij moest komen.

Maar als je een klein kind hebt is dat alles behalve het voorbeeld dat je wil geven. Daarnaast geloof ik erin dat alles uit frequenties bestaat dus alle woorden die je denkt of spreekt heeft een bepaalde uitwerking. Liefdevolle woorden hebben een hoge frequentie en scheldwoorden een lage. Er zijn hier wetenschappelijke artikelen aan te wijden, hoge frequenties zorgen voor good vibes en lage niet. 

waar je allesbehalve mee geassocieerd wilde worden. Dus besloot ik maar voor elk scheldwoord ‘love you’ te zeggen. Maar dan ook echt bij allemaal.

En wauw wat voor shift heeft er plaatsgevonden. Ik ben altijd een meid met kritische nood naar mezelf. Maar wanneer ik iets negatiefs wil zeggen, komt er nu automatisch LOVE YOU. En dat maakt echt een wereld van verschil. Alleen maar door ervoor te kiezen een ander woord te gebruiken. Een woord met een hoge frequentie. Je kan jezelf zo makkelijk her programmeren naar iets liefdevols. Je hebt maar 1 ding nodig, een beetje discipline.

Jill

Schrijven is voor mij een uitlaadklep. Waar ik onbesproken gevoelens kenbaar maak. Waar taboes worden doorbroken en ik met echtheid schrijf over mijn interpretatie van het moeder zijn en zoveel meer. Dit is een plek waar ik je meeneem in mijn verhalen. Verhalen over liefde. Verhalen over angst en onzekerheden. Verhalen over mijn weg naar een mentaal gezonder leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top